ihmemaassa

Lämmitysten vieraana istuen katson ikkunalta ulos miten viimeinen auringonvalo maalaa taivaan punaiseksi ja loppuun loppussa katoaa kokonaan yönsinisessa. Viimeisessa kahdessa yössä oli eka kertaa pimeää. Yleensä pilvet vaikuuttavat kaupunginvalojen takia oranssilta, joten keskellä yöllä on jopa paljon vaaleampaa kuin viideltä iltapäivällä. Mutta nyt valot katoaavat pikkuhilja, ja tunnelma on hiljaa ja rauhallista.
Olin aikaisemmin kävelyssä Tapulialueella nauttimaan auringosta ja lumista - kävelin ja kävelin ja kävelin ja vaikka olin jo melkein kotona, kävelin vaan eteenpäin. Ei Tapuliakaan niin pieni oo, kun osaat kävellä tässä kaksi tuntia. Sen jälkeen kasvoni olivat tavallaan "jäättyneet", mutta muuten ei oli liian kylmää, vaikka oli vaan -12 astetta.
Kaunista! Tänään on siin viimeistan ensimmäinen adventti-suununtai, ja siltäkin täällä hetkellä tuntuu. Meillä on keittiössä kaunis adventtikynttilä, mutta ei keittiössä jaksa istua, kun omalla huoneessa on niin mukavaa olla. youtubesta soittaa islantilainen Ég hlakka svo til, kun nyt alkaa ihan oikeasti joulunodotusaika, ja kappale on kai maailman kaunein joulunodotus-kappale, vaikka se kertoo kesästäkin ;) Kiva kun nyt "saada" kuuntella sellaista musaa. Harmi, että taas olen poissa Fennistikan/Skandinavistikan laitoksen Lucia/Pikkujoulubiileistä. Ois kyllä hienoo jos voisin kuunella Ása & islantikurssilaiset laulamaan tätä. Tai lauleskella itse pohjolais-joululauluja.

Huh. Nyt on ulkona todella pimeää O.o Uskomatonta. 

Myös rakkaalle perheelle pitsäisi kirjoittaa... 
 

No comments:

Post a Comment